TEJFÖLÖS CÉZÁRÖNTET

Az augusztusi Kifőztükbe néhány gyors salátaöntetet szedtem csokorba, melyeket a Russell Hobbs többfunkciós botmixerével készítettem. Egyszerűen csak beledobáljuk a hozzávalókat a gép keverőkelyhébe és pár perc után gyönyörű, selymes krémet kapunk. Elsőnek egy igazi klasszikust, a cézáröntetet választottam, tejfölösen, amit végül füstölt lazacos salátára locsoltunk. Mivel a szardella már elég sós, ezért ne sózzuk még külön. A lenti fázisfotókból látszik, hogy nem nagy ördöngösség, azt pedig már mondanom sem kell, hogy a bolti üvegeshez ne is mérjük, mert más súlycsoport. A maradék lezárt üvegben két napig elvan a hűtőben...


Hozzávalók kb. 2 dl-hez:
1 dl tejföl
4 db olajos szardellafilé
1 egészen kicsi gerezd fokhagyma
1 teáskanál olívaolaj
2 evőkanál frissen reszelt parmezán
kevés frissen facsart citromlé
frissen őrölt tarka bors

a tálaláshoz:
szívsaláta
koktélparadicsom
füstölt lazac
kruton


Az összes hozzávalót a késes aprítóba tesszük, majd krémesre dolgozzuk. Szívsalátát, koktélparadicsomot, füstölt lazaccsíkot halmozunk egy tálra, meglocsoljuk az öntettel, és megszórjuk ropogós krutonkockákkal.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések