NARANCSOS - MANDULÁS CSOKOLÁDÉTORTA

Betegeskedések és vírusok ide vagy oda, már a harmadik adventi vasárnap felé robogunk, ami azt jelenti, hogy itt az idő felkötni a gyatyát, mert beindul a szezon a konyhában. Idén több problémával is kellett szembesülnöm az december közeledtével. Egyrészt jóval kevesebb idő áll rendelkezésemre arra, hogy a már megszokott és bevált terjedelmes "menüsort" el tudjam készíteni. Másrészt a laktózmentes étrendet szem előtt tartva kell idén sütnöm-főznöm.

Narancsos-mandulás csokoládétorta

Ezért csokoládés, laktóz- és gluténmentes ünnepi sütivel (is) készültünk a Kifőztük ünnepi számába, ami 146 oldalon jelent meg tele remek karácsonyi receptekkel, menüajánlókkal. Ez a csokoládétorta könnyen és gyorsan elkészül, elég egy kis porcukorral meghinteni, majd egy gombóc fagyival feldíszíteni, és máris tálalható...

Narancsos-mandulás csokoládétorta

Hozzávalók (24 cm-es kapcsos tortaformához):
20 dkg vaj (laktózmentes) + kevés a forma kikenéséhez
20 dkg csokoládé (70% kakaótartalmú)
25 dkg nádcukor
20 dkg darált mandula
1 narancs finomra reszelt héja
5 tojás
a tálaláshoz:
porcukor
mandulaforgács
vaníliafagylalt (laktózmentes)


A vajat kockákra vágjuk, a csokoládét kisebb darabokra tördeljük, majd forró víz felett egy tálban összeolvasztjuk. Ezután langyosra hűtjük, és hozzákeverjük a cukrot meg a tojások sárgáját. A masszába dolgozzuk a mandulát és a narancshéjat is.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a csokoládéhoz forgatjuk. A tésztát a sütőpapírral bélelt, kivajazott formában 190 fokon 45 perc alatt megsütjük.

Pár percet a formában hagyjuk pihenni, majd lecsatoljuk róla a karimát, és langyosra hűtjük. Az aljáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és átcsúsztatjuk egy tortatálra. Porcukorral, valamint mandulaforgáccsal díszítjük, vaníliafagylalttal tálaljuk.

Narancsos-mandulás csokoládétorta

Tortatál még mindig a www.sutnifozni.hu webáruházból...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések