RETEKCSÍRÁS KÖRÖZÖTT

A tavaszhoz úgy tartozik a körözött, mint borsóhoz a héja... nincs az évnek olyan időszaka, mikor jobban tudna esni, mint ilyenkor. A megszokott kísérőjét, a piros hónapos retket, ezúttal lecseréltük egy kis zsenge retekcsírára, és ilyen kis helyes falatkákat gyártottunk belőlük (Kifőztük - március). Csírával kapcsolatban továbbra is keressétek a Biohálót, ahol bővebben is olvashattok a különböző csírafajták jótékony hatásairól.

Retekcsírás körözött

Hozzávalók:
10 dkg tehéntúró
5 dkg tejföl
2-3 dkg puha vaj
kevés tengeri só
frissen őrölt tarka bors
1 csipet őrölt kömény
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2-3 evőkanál retekcsíra

Tálaláshoz:
kruton

A túrót áttörjük, elkeverjük a vajjal és a tejföllel. Ízesítjük a fűszerekkel, majd krutonokra kenve tálaljuk, csírával díszítjük. Tetszés szerint a túrós krémbe is keverhetünk 1-2 evőkanál csírát.

Retekcsírás körözött

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések