SÜLT SÜTŐTÖKÖS, CSÍRÁS SALÁTA
Az ünnepi lakomák után kevesebb húsra vágyunk, viszont több friss zöldségre, salátára. A saláták remek alapanyaga lehet a biocsíra. A Bioháló jóvoltából volt szerencsém kipróbálni néhány terméküket, így kísérleteztem kicsit. Elsőnek egy csíra keveréket választottam, ami mustár, brokkoli és édeskömény csírát tartalmaz. Amellett, hogy gyulladás csökkentő és vértisztító hatása van, nagyon kellemes, finom ízű is. A saláta receptjét a Kifőztük újévi számában is elolvashatjátok.
Hozzávalók:
1 evőkanál szezámmag
10 dkg sütőtök
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál gránátalmaszirup
tengeri só
frissen őrölt bors
1-2 evőkanál csíravarázs
1/3 avokádó
egy kis darab puha kecskesajt
egy marék salátalevél
az öntethez:
2 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál gránátalmaszirup
tengeri só
őrölt bors
A szezámmagot száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, majd tálba szórjuk. (Ügyeljünk rá, mert könnyen megég.) A sütőtököt 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk, összevegyítjük az olajjal meg a sziruppal, serpenyőben megpirítjuk, ezután összeforgatjuk a szezámmaggal. Az öntethez az összes hozzávalót összekeverjük.
Tálaláskor a sütőtököt, a salátalevelet, a csírát, a kevés feldarabolt avokádót és a puha kecskesajtot egy tányérra szedjük, és meglocsoljuk az öntettel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése