SALÁTA PIRÍTOTT SZALONNÁVAL ÉS MUSTÁRCSÍRÁVAL
A csíra-témát folytatva itt a kettes számú friss és laktató saláta a Bioháló jóvoltából (Kifőztük magazin - 2015. január), most mustárcsírával. És nem mellesleg a M&M Minikonyhájának 2. szülinapja is elérkezett. Sütivel lett volna illendő készülni, de még nem állok/unk készen semmilyen édességre, annyira sok volt a süti az ünnepek alatt. Szóval salátás boldog szülinapot magunknak!
Hozzávalók 2 személyre:
6 vékony szelet füstölt, húsos szalonna
2 tojás
2 nagy marék madársaláta
4 evőkanál mustárcsíra
1 darabka puha kecskesajt
néhány koktélparadicsom
az öntethez:
2 teáskanál magos mustár
5 teáskanál tejszín
2 teáskanál olívaolaj
só
őrölt bors
Egy tepsit alufóliával kibélelünk, sütőrácsot helyezünk a tetejére.
Elrendezzük rajta a szalonnaszeleteket, és 200 fokra előmelegített sütőben 15
perc alatt mindet ropogósra sütjük. A tojásokat enyhén sós vízben kb. 5 perc
alatt félig lágyra főzzük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük.
A salátát tálra halmozzuk, rászórunk néhány
felaprított koktélparadicsomot és a mustárcsírát. A kecskesajtot a tetejére
morzsoljuk, majd meglocsoljuk az öntettel. A sült szalonnával és a lágy
tojással tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése