SCONE CSOKIVAL ÉS PIRÍTOTT DIÓVAL

Az ünnepek után most vissza a konyhába és a régi kerékvágásba... Remélem mindenkinek nagyon szép húsvétja volt és feltöltődött a hosszú hétvégén! Nálunk bőven van még mindenféle finomság a hűtőben és a sonka is kitart még egy darabig. Ezek a reggelire (is) való édes pogácsák a múlt héten készültek, de mivel tényleg nagyon egyszerű recept, még így a húsvéti sütés-főzés után is bátran ajánlhatom mindenkinek, hogy készítse el. Olyannyira szerény energiaráfordítást igényel, hogy én vacsora és fürdetés között dobtam össze néhány perc alatt, majd a hűtőben éjszakázott, másnap pedig frissen sütöttem meg reggelire! Állítólag jobban sikerült, mint a füge scone... szerintem inkább más. De hát "csokirajongó" Mimi mit is mondhatna más egyebet!


Scone csokival és pirított dióval


Hozzávalók 16 darabhoz:
330 g liszt
60 g nádcukor
negyed teáskanál só
egy púpozott teáskanál sütőpor
negyed teáskanál szódabikarbóna
110 g vaj
150-200 ml kefír
2 evőkanál juharszirup
60 g csokoládé, durvára vágva (60 %-os kakaótartalmú)
egy nagy marék pirított dió, durvára vágva  (kb 50 g )

1 kisebb tojás
1 evőkanál tej


Első lépésben elkeverem az első öt hozzávalót és morzsásra dolgozom a vajjal. Másodikként  mehet bele az össze többi alapanyag. Ha ragacsosabbra, nehezebben formázhatóra sikerül a tészta, hűtőbe teszem legalább fél órára.

A tésztát elfelezem és két gömböt formázok. Mindkettőt kb 20 cm átmérőjű körré lapítom és 8 részre vágom. A tojást egy evőkanál tejjel enyhén felverem és lekenem a pogácsák tetejét. Sütőpapíros tepsin 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütöm, majd rácson hűtöm ki.

Scone csokival és pirított dióval


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések