MAZSOLÁS KEKSZ

Világraszóló tragédia: kiürült a kekszes doboz... A feladat tehát adott volt, kekszet kellett sütni. Természetesen csokisat... A zabpehellyel hasonlóan jártam el, mint ennél a keksznél.


Hozzávalók:
90 g sütőporos liszt (1 kg liszthez 1 tasak sütőpor az arány)
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
110 g puha vaj
150 g barnacukor
1 nagyobb tojás
fél teáskanál vanília kivonat
60 + 40 g zabpehely
110 g mazsola
170 g csokoládé apróra vágva (magas kakaótartalmú és tejcsoki kb fele-fele arányban)


A 60 g zabpelyhet serpenyőben 3-4 perc alatt enyhén megpirítom, kicsit hagyom kihűlni, majd késes aprítóban megőrlöm és egy tálban összekeverem a liszttel, szódabikarbónával és a sóval.

Egy másik, nagyobb edényben a puha vajat a barnacukorral habosítom, hozzáadom a tojást és a vaníliát. Ha ezzel kész vagyok, a két tál tartalmát összedolgozom. Mehet hozzá a maradék 40 g zabpehely, a mazsola és az apróra vágott csoki.

Diónyi gombócokat formázok és sütőpapíros tepsin vékonyra lapogatom őket. 175 fokos sütőben kb 17-18 perc alatt sülnek meg. Jó, ha néhány percet a tepsin pihennek mielőtt rácsra szednénk. Ebből az adagból 30 közepes méretű, vékony, ropogós keksz sül ki.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések